Sabancı İhaleye Katılmadı



Sitemizde desteklerimizi sunduğumuz Green Peace çalışması zaferle sonuçlandı.

Binlerce mektup işe yaradı. Sabancı Holding nükleer santral ihalesinde teklif sunmadı.


Green Peace resmi sitesinde konuyla ilgili yayınlanan haber:

Türkiye — Gönderdiğiniz binlerce mektup bir kez daha işe yaradı ve bugün Sabancı Holding nükleer santral ihalesine teklif vermedi. Aslında ihalede sadece bir teklif vardı. Diğer zarflardan ise Hilmi Güler’e kibarca “ teşekkürler, almayalım” mesajı çıktı.

Bizimle birlikte Güler Sabancı’ya mektup gönderen binlerce destekçimize teşekkür ederiz. Bir kez daha sanal eylemimiz işe yaradı ve Sabancı Holding ihaleye girmemeye karar verdi. Ama daha da sevindirici olan şey mesajımızın sadece Sabancı Holding’e değil, ihaleye katılacağını açıklayan diğer şirketlere de ulaşmış olması. Çünkü bugün ihaleden sadece 1 teklif çıktı.

Hilmi Güler’in Bitmeyen Nükleer Sevdası

İhaleye 1 teklif sunulması nükleer endüstrinin içinde olduğu ekonomik çıkmazı kanıtlıyor. Görünen o ki Hilmi Güler dışında kimse nükleere bulaşmak istemiyor. Tek teklifi yapan ise Ciner Holding ortaklığında Rusya’dan Atomstroyexport oldu.

Hepimiz biliyoruz ki Rus teknolojisinin Çernobil’den kalan hafızalara kazınmış kötü bir ünü var. Rusların ya da başkasının kirli, tehlikeli ve bizi ekonomik batağa sürükleyecek nükleer teknolojisine ihtiyacımız yok! Hükümet de daha fazla Türk halkını oyalamadan bu gerçeği bir an önce kabul etmeli.

Enerji Bakanı Hilmi Güler nükleer santral sevdasıyla Türkiye'ye yeterince zaman kaybettirdi. Biz önümüzü rüzgar, güneş ve enerji verimliliğiyle açacak bir liderlik bekliyoruz. Hilmi Güler yenilenebilir enerjiler ve enerji verimliliğine yatırım yaparak enerji konusunda Türkiye’nin önünü açmaya istekli değilse istifa etsin. Yerine nükleer yalanına saplanıp kalmamış yeni bir lider gelsin.

Kaynak: http://www.greenpeace.org/turkey

Hiç yorum yok: