Moda Haftalarında Kürk Yasaklanmalı mı?




Geçtiğimiz günlerde elimize ulaşan bir haber, Oslo Moda Haftası'da gerçekleşecek defilelerde kürk içerikli kreasyonlara yer verilmeyeceğini müjdeliyordu. Uluslararası kürk karşıtı oluşumların yoğun çalışmaları sonucu elde edilen bu başarı, moda dünyasında bir ilk olma niteliği taşıyor.

Bu harekete öncülük eden
Mote Mot Pels (Kürk Karşıtı Moda) adlı oluşumun konuyla ilgili yaptığı açıklamasında elde edilen bu başarıda 220'ye yakın moda tasarımcısı ile Norveç Elle ve Norveç Cosmopolitan gibi dergilerin yazarlarının kampanyaya verdiği desteğin etkili olduğu belirtiliyor. Ancak, benzer bir duyarlılık Norveç'in komşusu olan ve kürk çiftlikleriyle bilinen Danimarka'dan gelmedi. Kopenhag Moda Haftası CEO'su Eva Kruse, kürkün modanın tam merkezinde yer alan bir konu olduğunu belirterek, Kopenhag Moda Haftası'ndaki defilelerde kürk içerikli kreasyonlara yer verilmemesi gibi bir durumun planlanmadığını söylüyor. Norveç'teki kürk çiftliklerinin kapatıldığını ve üretimin büyük ölçüde Çin'e kaydırılmaya başlandığını aktaran Kruse, hayvanlara nasıl davranıldığının kontrolünün gittikçe zorlaşacağı kanaatinde.

Ek: Çevirisini yaptığımız bu haberin kaynağı The Huffington Post, okuyucularına kürkün yasaklanması ile ilgili fikirlerini bir anket yayınlayarak sormuş. Ankete buradan ulaşarak oyunuzu verebilirsiniz.

Hiç yorum yok: