DJ Berna Öztürk'ten Kürke Hayır Platformu'na destek

2003 yılından beri www.kurkehayir.gen.tr adresinden kürkün kanlı ve gereksiz bir tüketim ürünü olduğunu anlatmaya çabalayan Kürke Hayır Platformu'na bir destek de DJ Berna Öztürk'ten geldi.

Kürke Hayır Platformu'nun 'Vitrinler Kansız Olsun' projesi başlayalı kısa bir süre olmasına karşın yaşam hakkına duyarlılığı ile tanınan ünlülerin dikkatini çekmeye başladı. Birkaç gün önce tiyatro oyuncusu, şarkıcı ve yazar Füsun Önal, platform yetkililerine bir e-posta göndermiş ve 'imitasyon dururken gerçek kürk kullanmayı gereksiz buluyorum.' açıklamasında bulunmuştu.

Projeye ikinci ünlü desteği ise DJ Berna Öztürk'ten geldi. Hayvan hakları konusunda son derece duyarlı olan Öztürk tarafından gönderilen mesajda

"Zamanında 'Beyaz adamın kafa derisinin kemerleri süslemesi'nin temsil ettiği vahşiliği günümüzde aynı habitatı paylaştığımız , bizim kadar yaşam hakkına sahip hayvan dostlarımızın kürklerinin süslemesi temsil ediyor. Bunu gerçekleştirebilmek için hayvanlara yapılan zulüm , insanlığın geldiği yerle icraatları arasındaki çelişkiyi ortaya koyuyor ve günümüzün vahşilik örneklerinden birini teşkil ediyor. Bunu gerçekleştirebilmek için hayvanlara yapılan zulüm , insanlığın geldiği yerle icraatları arasındaki çelişkiyi ortaya koyuyor ve günümüzün vahşilik örneklerinden birini teşkil ediyor. Para kazanmak ya da para akışını devam ettirebilmek adına 'her yolun mübah sayılması' kabul edilebilir bir durum değildir. Lütfen kürk giymeyin, kanlı paraya ve hayvan katline ortak olmayın!"

görüşleri yer alıyor.

Kürke Hayır Platformu yetkilileri Türkiye'de yeni yeni oluşmaya başlayan kürk karşıtı mücadeye gösterilen bu ilgiden son derece memnun. Platform temsilcisi Ezgi Aktaş "Platformun ilk yıllarından beri desteğini esirgemeyen Leman Sam ile bize samimi bir mesajla desteklerini ileten Füsun Önal ve Berna Öztürk'ün görüşleri bizi onore ediyor ve daha güzel projeler için yüreklendiriyor. Umarım insanların rol model olarak kabul ettiği bazı isimler de kürk kullanmaktan vazgeçer." diyerek kürk düşkünlüğü ile bilinen ünlülere çağrıda bulundu.

Hiç yorum yok: