Müzisyen Güney Çelik'ten Kürk Vahşetine Dikkat Çeken Şarkı



2003 yılında kürk vahşetine dikkat çekmek amacıyla kurulan Kürke Hayır Platformu, sanat ve aktivizmi birleştiren çalışmalarına bir yenisini ekledi.

Doğa ve yaşam hakkına verdikleri destekle dikkat çeken ünlü isimlerle ilgili aktüel yazılara yer verilen Aktivist Kültür şimdi de hayvan hakları istismarına dikkat çekebilmek amacıyla müzisyen Güney Çelik ile ortak bir projeye imza attı. Çelik, bestelemiş olduğu "Kürk Mantolu Hanımefendi" adlı şarkıyı yaşam hakkı ihlallerine karşı çıkan duyarlı yüreklere armağan ediyor.

Güney Çelik, kürk karşıtı bir şarkı bestelemesinin amacını vahşetin boyutlarını gözardı etmeden sanat ve vicdanın buluştuğu ortak bir farkındalık yaratabilmek olarak açıklıyor.
Yaklaşık iki sene evvel kürk endüstrisiyle ilgili dehşet verici görüntülerden çok etkilendiğini belirten Çelik, dünyanın çeşitli yerlerinde sırf aksesuar sahibi olmak ve şıklık (!) yarıştırmak için dolaylı veya direkt olarak hayvanlara çektirilen acılar karşısında sessiz kalamadığı için kürk sektörüne bu kadar rağbet olmasını protesto etmek amacıyla Kürk Mantolu Hanımefendi şarkısını bestelediğini söylüyor.

Çelik' in insanları kürk vahşeti üzerinde bir kez daha düşünmeye sevketmesini umduğu Kürk Mantolu Hanımefendi şarkının sözleri ise şöyle;

Ah kürk mantolu hanımfendi!
Çok şıksınız belli ki,
Düşündünüz mü peki?
Hiç o acıyan etlerini?

Ah kürk mantolu beyefendi!
"Çok mu asilsiniz ki?
Kürkünüz kan desenli,
Onlarca hayvan cesedi.

Aslında bunların hepsi birer günah
Sen susma!
Bunları hepten ayıpla.

"Kürke Hayır" de yoksa,
Onlar acıyacak daha fazla.

Kürk Mantolu Hanımefendi şarkısı müzisyenin Myspace adresinden dinlenebilir.
http://www.myspace.com/guneycelik

Kürke Hayır Platformu Hakkında;

Kürke Hayır Platformu, 2003 yılından bu yana kürkün gereksiz ve kanlı yöntemlerle elde edilen lüks bir tüketim maddesi olduğunu anlatmaya çabalayan bir oluşumdur.

Hiç yorum yok: