ESCADA 2011'den İtibaren Kürk İçerikli Ürün Satmayacak


Uluslararası örgütler, ESCADA’ya karşı protestolarını şimdilik sonlandırdı. Fakat, ESCADA ürünleri yakından incelenecek. Kürk içerikli ürünler satmaya devam ederse, kampanya tekrar daha siddetli bir sekilde baslayacak.

ESCADA, Ocak 2011’den itibaren , kürk içerikli ürün kullanmayacağını açıkladı. ESCADA’nin Medya ve Ticari İliskiler Müdürlügü'nden Frank Elsner, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı; “İlkbahar/Yaz 2011 koleksiyonundan itibaren (bu ürünler Ocak 2011’de mağazalarda olacak) ESCADA kürk kullanmayı durdaracak. ESCADA olarak, Sonbahar -Kış 2010 koleskiyonu için cins ve lüks kürk kullanmadığımızı zaten açıklamıştık. Artık ESCADA hiç bir kürk kullanmayacaktır. Bu karar sonsuza dek kesindir.”

ESCADA, haziran ayında “cins” ve “lüks” kürk kullanmayacaklarını açıklamıştı. Cins ve lüks kürkleri içereceği belirtilen bu karar soru işaretleriyle karşılandı. Uluslararası örgütler, dünya çapında protestolar planladılar ve ESCADA ile iletisime geçerek tavsan ve karakul kürkü de dahil olmak üzere tüm kürk çeşitlerini derhal koleksiyonlarindan çıkartmaları yönünde uyardılar.

ESCADA, daha önce vermiş olduğu kararın kapsamını genişletince, protestolar durduruldu ve bu önemli markanın kürk konusundaki tavrı kamuoyu ile paylaşıldı.


http://antifur-campaign.org/news_details.php?lang=en&id=60


Çeviri: Melisa Karabeyoğlu

Düzeltme: Ezgi Aktaş

Hiç yorum yok: